Lajmet

Me aplikacionin Trips, Google shndërrohet në një shoqërues turistik

Sep 22 2016
0 Shpërndarje
Me aplikacionin Trips, Google shndërrohet në një shoqërues turistik

golden-gate-bridge-100678050-primary-idgeGoogle sapo ka përhapur më tutje tentakulat e saj në industrinë e turizmit dhe udhëtimeve me lançimin e shërbimit dhe aplikacionit Google Trips.

Gjigandi i motorit të kërkimit thotë se aplikacioni i ri jo vetëm që do të menaxojë itineraret e udhëtimeve – që nga prenotimi i hoteleve tek biletat e avionëve – por do të ofrojë informacione rreth vendeve turistike.

Aplikacioni do të funksionojë offline që do të thotë se përdoruesit mund të shkarkojnë çdo informacion përpara se të largohen nga rrjeti. Në mënyrë që aplikacioni të marrë informacione të nevojshme rreth udhëtimeve si konfirmimet e hoteleve dhe biletave, ai qasen të postën elektronike të Gmail.

02_3_combo

E thënë ndryshe u duhet të identifikohen në llogarinë Google për të shfrytëzuar funksionalitetet e avancuara të aplikacionit.

Një tjetër veçori, mbase më e rëndësishmja, është planifikimi i udhëtimit. Ky funksion gjeneron një itinerar bazuar në eksperiencat e mëparshme të udhëtuesve. Një nga dobësitë e tij duket të jetë konsumi i baterisë së telefonit.

Në terësi aplikacioni është një shoqërues goxha i mirë përgjatë udhëtimeve. Megjithatë ekzistojnë disa problematika që duhet merren parasysh kur bëhet fjalë për privatësinë. Në mënyrë që ta përdorni duhet të ofroni informacione personal dhe sa më shumë që të japësh aq më shumë do të shfrytëzohesh nga Google. (PCWorld Albanian)

Lajmet e fundit>