Analiza

Apple bëhet prodhuesi më i madh i celularëve në SHBA

Publikuar , 30 Prill 2010
0
Apple bëhet prodhuesi më i madh i celularëve në SHBA

Por tani Apple është prodhuesi më i madh i celularëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ky titull më parë ishte në pronësi të Motorola që ka prodhuar pajisje mobile për vite me radhë. Në vetmë tre vite, Apple ka menaxhuar që totalisht të ndryshojë tregun e celularëve.

Kjo ishte diçka që ka pasur nevojë të ndodhë pasi që prodhues të shumtë të celularëve kanë prodhuar modele të ndryshme dhe të padobishme për vite me radhë.

Ju pëlqeu apo nuk ju pëlqeu Apple dhe sistemi i tyre operativ iPhone OS, ata kanë shtruar rrugën për ndryshime në industrinë mobile që ka sjellë platformën Androidd të Google, webOS të Palm dhe një bashkësi të pajisjeve të shkëlqyera nga shumë prodhues.

Shitjet e Apple iPhone janë rritur për 50 për qind në çerekun e parë të vitit 2010, dhe Apple ka shitur më shumë se 8.8 milion iPhone në çerekun e parë të vitit 2010, ndërsa Motorola në anën tjetër ka shitur 8.5 milion pajisje mobile, ku 2.3 milion prej tyre ishin smartphone.

LEXO EDHE:  Shitjet e smartfonëve bien por të Samsung dhe Huawei rriten