Analiza

Apple dhe Microsoft pendohen që kanë shpenzuar 4.5 miliardë $ në patenta

Publikuar , 29 Dhjetor 2013
0
Apple dhe Microsoft pendohen që kanë shpenzuar 4.5 miliardë $ në patenta

Rockstar – që është një partneritet i kompanive duke përfshirë Apple, Microsoft, BlackBerry dhe Sony që bleu 4,000 patenta nga Nortel në vitin 2011 – sipas Bloomberg, është duke shikuar të shes një pjesë të portofolit të vet të këtyre patentave.

Kjo kompani tashmë ka shitur një pjesë të patentave të veta për kompaninë Spherix, që është një kompani për pronësinë intelektuale. Patentat e Nortel-it ishin kërkuar shumë pas vitit 2011, ku Apple, Google, Microsoft dhe kompani të tjerë të mëdha të teknologjisë kishin konkurruar për to.

Rockstar ishte formuar nga Microsoft dhe Apple për t’u bashkuar kundër Google, që kishte ofruar 3.14159 miliardë dollarë, por përfundimisht humbi ofertën prej 4.5 miliardë dollarë të Rockstar. Sony, BlackBerry dhe Ericsson po ashtu iu bashkuan grupit Rockstar.

Tani këto patenta janë duke u parë me më pak vlerë. Rockstar nuk ka qenë në gjendje që të sigurojë marrëveshjet kyçe të licencimit me patentat e veta dhe është duke shikuar që t’i shes disa nga to, thuhet në raport.

Në marrëveshjen e vet me Spherix, Rockstar do të pranojë një pjesë prej përfitimeve të Spherix, ndërsa Spherix pagoi me para të thata dhe 1 milion dollarë në aksione. Rockstar është po ashtu duke e shqyrtuar mundësinë e shtimit të një pale të re në partneritetin e vet për të “dobësuar investitorët ekzistues”.

Rockstar është akuzuar që ka vepruar si një karrem për patenta. Këtë verë, Rockstar paditi kompaninë Google për shkelje të patentave që janë qendrore për biznesin e kërkimit të Google. Sipas raportit të Bloomberg, patentat e përdorura në këtë padi nuk do të jenë pjesë e ndonjë shitjeje. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Apple ndryshon dizajnin e tastierave problematike të MacBook

nortel-sign110701112916

Lajmet e fundit>