Harduer

Apple duke zhvilluar një bateri të jashtme magnetike për iPhone

Nga: PCWorld
Publikuar , 19 Shkurt 2021
Apple nuk ka komentuar këtë raport, por zhvilluesit Steve Moser vuri re se në iOS 14.5 beta fshihen referenca të një baterie të jashtme. Apple duke zhvilluar një bateri të jashtme magnetike për iPhone

MageSafe në familjen iPhone 12 ka qenë kryesisht i dobishëm për portofolët dhe stacionet e karikimit, por Apple ka vendosur ta zgjerojë këtë funksionalitet.

Burime pranë Bloomberg thonë se Apple është duke zhvilluar një bateri e cila mund të karikojë iPhone 12 përmes teknologjisë wireless.

Apple nuk ka komentuar këtë raport, por zhvilluesit Steve Moser vuri re se në iOS 14.5 beta fshihen referenca të një baterie të jashtme.

Nuk dihet nëse kompania do të shkojë përpara me planet për krijimin e një produkti të tillë. Megjithatë një bateri e tillë do të nxiste shitjet e iPhone dhe aksesorëve të saj.

I gjithë debati mund të fokusohet tek praktikaliteti sesa i përdorshëm është. Një produkt të tillë Apple kishte tentuar me AirPower në 2019-ën por që kurrë nuk u materializua dhe dështoi.

Përveç baterisë së jashtme, Apple është e interesuar edhe në karikimin mes pajisjeve. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  iPhone 12 është telefoni me të cilin Apple shpreson të përsërisë suksesin e iPhone 11