Lajmet

Apple gjobitet me 6.6 milionë dollarë

Publikuar , 19 Qershor 2018
0
Apple thotë se ka mashtruar të paktën 275 konsumatorë australianë, pajisjet e të cilëve u prekën duke u thënë atyre se nuk kishin të drejtë për riparime. Apple gjobitet me 6.6 milionë dollarë

Një gjykatë australiane ka gjobitur Apple 9 milionë dollarë AUD (rreth 6.6 milionë dollarë amerikanë) për refuzimin e saj për të rregulluar iPhone dhe iPad që ishin riparuar më parë me pjesë të palës së tretë.

Përdoruesit iu drejtuan Apple-it për ndihmë kur telefonat e tyre u përforcuan nga “Error 53”, një përditësim softueri që i bëri telefonat të riparuar nga palët e jashtme të paoperueshme.

Apple thotë se ka mashtruar të paktën 275 konsumatorë australianë, pajisjet e të cilëve u prekën duke u thënë atyre se nuk kishin të drejtë për riparime.

Kompania ka arritur 5,000 konsumatorë të prekur, sipas Konkurrencës dhe Komisionit të Konsumatorit të Australisë.

Apple deklaroi që ishte rezultat i “kontrolleve të sigurisë” për t’u siguruar që një sensor legjitim i Touch ID po përdorej. “Nëse iOS gjen një mospërputhje, kontrolli dështon dhe ID-ja e prekjes, duke përfshirë përdorimin e Apple Pay, është çaktivizuar.”

Në thelb, gabimet u shfaqën për shkak të ndërprerjes së lidhjes në mes ID-së të kontaktit dhe enklavës së sigurtë të kompanisë – megjithëse e gjithë pajisja ishte prekur, jo vetëm sensori i prekjes. Apple më vonë lëshoi ​​rregullimin e vet për problemin. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Kompjuteri dhe ekrani i Apple që kushtojnë së bashku 11,000 dollarë dalin në shitje

Lajmet e fundit>