Harduer

Apple kundërshton planet e Bashkimit Evropian për një karikues universal

Nga: PCWorld
Publikuar , 24 Shtator 2021
Sapo ligji të hyjë në fuqi, do të jetë një periudhë e ndërmjetme 2 vjeçare kur prodhuesit gradualisht do të kalojnë pajisjet e tyre në standardin e ri. Apple kundërshton planet e Bashkimit Evropian për një karikues universal

Komisioni Evropian ka planifikuar që brenda Bashkimit Evropian të implementohet një standard i përbashkët i portave të karikimit për të gjithë smartfonët, tabletët dhe kufjet megjithatë po përballet me kundërshtimin e Apple.

Një direktivë prej 18 faqesh u publikua ditën e Enjte ku krijimi i një standardi të përbashkët ishte në të mirë të konsumatorëve por edhe mjedisit duke reduktuar mbetjet elektronike.

Direktiva do të imponojë përdorimin e portave USB-C, të cilat aktualisht shfrytëzohen nga smartfonët Android. Apple do të detyrohej që pajisjet të cilat përdorin portat Lightning, të përdorin tashmë portat USB-C në Evropë.

Sapo ligji të hyjë në fuqi, do të jetë një periudhë e ndërmjetme 2 vjeçare kur prodhuesit gradualisht do të kalojnë pajisjet e tyre në standardin e ri.

Apple ka kundërshtuar duke thënë se “mbetet e shqetësuar për rregullimin e kësaj industrie për shkak se implementimi i një standardi të përbashkët cenon inovacionin dhe si rezultat do të dëmtojë konsumatorët në Evropë dhe mbarë botën.”

Zëvendës presidentja e Komisionit Evropian Margaret Vestager mbrojti planin. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Shiten online mashtrime përpara debutimit të lojës Battlefield 2042