Harduer

Apple, Microsoft, Google bashkëpunojnë në standardin e ri universal për ekranet Brail

Publikuar , 01 Qershor 2018
0
Standardi kërkon që ky proces të funksionojë në mënyrë të ngjashme në të gjithë sistemet e operimit, pavarësisht nëse është një PC, Mac ose një pajisje Android. Apple, Microsoft, Google bashkëpunojnë në standardin e ri universal për ekranet Brail

Forumi i Implementuesve të USB-ve -një grup që përfshin kompani të mëdha të teknologjisë si Apple, Microsoft dhe Google-ka njoftuar një standard të ri USB HID (Human Interface Device) për ekranet Brail.

Kjo nuk mund të tingëllojë si diçka shumë e madhe por është një hap i madh i hedhur përpara për t’i bërë kompjuterët më të aksesueshëm për njerëzit që janë të verbër ose kanë shikim të dëmtuar duke e bërë shumë më të lehtë përdorimin e ekraneve të Brail nëpër sisteme dhe pajisje të ndryshme operative pa u shqetësuar për softuer unik ose drivera për çdo pajisje.

Në fund të fundit, kjo do të thotë se së shpejti përdoruesit do të jenë në gjendje të përdorin thjesht lexuesit Brail si pajisje plug-and-play në një ekosistem harduer të gjerë, pak a shumë në të njëjtën mënyrë që përdoruesit janë në gjendje që thjesht të futin një maus USB ose tastierë.

Standardi kërkon që ky proces të funksionojë në mënyrë të ngjashme në të gjithë sistemet e operimit,pavarësisht nëse është një PC, Mac ose një pajisje Android.

Me standardin e finalizuar,prodhuesit e pajisjes dhe ofruesit e sistemit operativ do të duhet të bëjnë përditësime të reja harduer dhe softuer për ta mbështetur atë, e cila duhet të fillojë funksionimin që në vitin e ardhshëm. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Dita ndërkombëtare e fjalëkalimeve, mesatarisht çdo përdorues ka 11 llogari online

Lajmet e fundit>