Lajmet

Apple ndalon disa lojëra të reja në iPhone

Publikuar , 14 Janar 2013
0
Apple ndalon disa lojëra të reja në iPhone

iphone Kjo merret me të vërtetë si një vendim shumë i çuditshëm nga Apple. Dihet se ajo që merret në një iPhone është rreptësisht i kontrolluar nga kompania.

Ata dhe vetëm ata vendosin se çfarë mund të shitet ose të shpërndahet falas përmes App Store. Nuk ka asnjë mënyrë tjetër për të marrë një aplikacion në iPhone. Por ende mendohet se kjo është një ide e keqe.

‘’Por një ngjarje e kohëve të fundit ka sjellë përsëri temën e të rejave mbi lojërat në “ndërgjegjen gjerë”. Disa ditë më parë, një imitim i luftës i dha të drejtë Endgame : Siria u refuzua të përfshihet në App Store (dyqanet e aplikacioneve të iPhone).

Zhvilluar gjatë dy javëve nga studioja Britanike Digital Auroch, ajo vë lojtarët në kontrollin e forcave rebele si të ndjekin objektiva të ndryshme ushtarake dhe politike.

Me sa duket, baza e refuzimit të Apple ishte një pjesë e udhëzuesit të përdoruesit në App iphone gameStore duke ndaluar lojëra që, “vetëm synojnë një garë të veçantë, kulturën, një qeveri të vërtetë apo korporatë, apo ndonjë subjekt tjetër të vërtetë.

Po, dihet që tingëllon e ekzagjeruar, por është ende e vërtetë.

Gjeneratat e mëparshme e kanë kuptuar shumë mirë: Monopoly, një lojë tryeze, ishte zhvilluar fillimisht për shembull si një lojë e cila zbuloi dhe shpjegoi ekonominë e Henry George. Me të vërtetë, kjo ishte e gjitha në lidhje me mënyrën e dëmshme në të cilën qiratë e pa fituara nuk stabilizuan ekonominë reale.

Dhe arsyeja që gjeneratat e mëparshme e kapen këtë, është se ata kuptuan që duke luajtur këtë lojë është me të vërtetë ajo që përcakton veçmas njerëzit nga kafshët e tjera. Të luajturit e lojës është një pjesë normale e (të paktën e gjitarëve) fëmijërisë. Kjo është mënyra se si gjërat janë mësuar.

LEXO EDHE:  Shitjet smartfonëve vazhdojnë rënien

Çdo fëmijë, mëson shumë bazat rreth botës, veçanërisht bashkëveprimin me të tjerët, nga të luajturit e lojës. Kjo është një shembull i “zhvillimit” tonë. Lojërat janë në fakt një nga mënyrat kryesore në të cilat ne kuptojmë botën rreth nesh. iphone no games

Që do të thotë se ndalimi efektiv i lojërave të bazuar në njerëz dhe ngjarje të botës reale zvogëlon aftësinë tonë për të luajtur mënyrën tonë deri në një kuptim të këtij universi që ne banojmë.

Kështu ndalimi nga Apple në lojëra të tilla është një ide e keqe.

Nëse këto lojëra kanë ndonjë të mire është krejtësisht çështje tjetër. Siç është nëse dikush bie dakord ose jo me këndvështrimin e botës duke u nxitur prej tyre.

Thjesht loja është një prej metodave përcaktuese të njerëzve të rritur, për të eksploruar një temë apo çështjeje. Ndalimi lojërave që zbulojnë ngjarjet e botës reale duket çoroditëse. (PCWorld Albanian)

Tags >

Apple