Lajmet

Apple po ofron një muaj falas memorie në iCloud, në vend që t’i japë gjithsecilit një sasi të caktuar

Publikuar , 28 Maj 2018
0
Një problem i zakonshëm për përdoruesit e iOS është edhe memoria e telefonit kur bëhet back-up dhe del një mesazh: "Ju nuk keni hapësirë ​​të mjaftueshme në iCloud për të bërë back-up iPhone-in tuaj." Apple po ofron një muaj falas memorie në iCloud, në vend që t’i japë gjithsecilit një sasi të caktuar

Një problem i zakonshëm për përdoruesit e iOS është edhe memoria e telefonit kur bëhet back-up dhe del një mesazh: “Ju nuk keni hapësirë ​​të mjaftueshme në iCloud për të bërë back-up iPhone-in tuaj.”

Por mos u shqetësoni, Apple është duke ofruar një muaj falas memorie iCloud për klientët të cilët kanë dalë jashtë planit të tyre fillestar prej 5GB falas. Kjo “ndihmë”, cilësohet si një përpjekje e paturp për të mashtruar duke paguar më shumë para për memorie, duke rritur kështu të ardhurat e shërbimeve të Apple dhe duke përmirësuar shifrat tremujorë të fitimeve”.

Sigurisht që ky vendim nuk ka nevojë për shpjegim, pasi është lehtësisht i kuptueshëm. Ashtu si çdo gjykim i lirë, Apple shpreson që përdoruesit do të regjistrohen, dhe ose do harrojnë të anullojnë shërbimin ose do të jenë aq shumë të lumtur me hapësirën shtesë sa që do të duan të vazhdojnë të paguajnë.

Por ajo që është fyese është se si Apple trajton memorien Cloud  si një e tërë. Ajo duhet patjetër të ofrojë këtë shërbim, sepse nuk ofron hapësirë ​​të mjaftueshme për konsumatorët.

Dihet botërisht që 5GB hapësirë ​​falas që ofron Apple në iCloud – një shumë që ka mbetur e pandryshuar që nga futja e saj në 2011 – është shumë e vogël. Dhe kjo është një çështje veçanërisht delikate pasi 5GB është i njëjtë për të gjithë memorien në cloud në Apple, nga kopjet e të dhënave në aplikacione e në foto.

Konkurrentët e Apple si në rastin e Google ofrojnë memorie për ruajtjen e fotografive falas. Pra, në minimum, duhet të jetë e arsyeshme për një kompani që shet smartphone për 1,000 $ të ofrojë një lloj cloud backup për gjëra themelore, si aplikacionet që janë instaluar dhe mesazhet që janë dërguar.

LEXO EDHE:  Vodafone tërheq mbështetjen për kriptomonedhën e Facebook

Sigurisht, Apple përdor shansin për të bërë disa para shtesë, por po e bën këtë në kurriz të një përvoje shumë të keqe të përdoruesve të saj. Në thelb, ju duhet të vendosni mes menaxhimit të një memorieje që ka më pak hapësirë se një iPod Nano i 2006 ose rrezikoni të humbisni të gjitha informacionet tuaja kur telefoni juaj bie në pishinë.

Një muaj falas memorie është një fillim i mirë, por Apple duhet të shqyrtojë seriozisht duke bërë back-up më të mirë për përdoruesit e tij – pavarësisht nga kostoja.