Harduer

Apple po planifikon të përditësojë Apple Watch

Publikuar , 10 Qershor 2018
Heqja e butonit gjithashtu mund të ndihmojë në çlirimin e një hapësire për një bateri pak më të madhe, duke i dhënë asaj më shumë kohë funksionimi. Apple po planifikon të përditësojë Apple Watch

Apple thuhet se planifikon të bëjë një ndryshim në Apple Watch, sipas kompanisë Fast: një version i ardhshëm mund të zëvendësojë butonin e tij fizik për një tjetër lloj  që ofron reagime haptike, tamam si butoni përditësues i futur në iPhone 7 disa vite më parë.

Kompania Fast citon një “burim me njohuri të drejtpërdrejtë të planeve të Apple”, duke thënë se kompania do të mbajë të njëjtin konfigurim të butonave, por që nuk do të lëvizë fizikisht, duke u mbështetur në Taptic Engine të Apple për të reaguar ndaj prekjes së përdoruesit. Raporti gjithashtu thotë se kurora dixhitale do të shtypet fizikisht për të lëvizur.

Apple ndryshoi situatën në 2015 me MacBook Pro dhe me iPhone 7 dhe iPhone 7 Plus në 2016. Të dyja pajisjet hoqën pjesët fizike të lëvizshme dhe i zëvendësuan ato me sipërfaqe që përsërisnin ndjenjën e një klikimi kur shtypeshin duke përdorur Taptic Engine.

Butonat e zërit të MacBook Pro dhe butonat e iPhone morën pak kohë për t’u përdorur, por shkëmbimi i butonit fizik do të thotë se pajisjet kanë një gjë më pak që mund të shpërthejë fizikisht.

Ky ndryshim gjithashtu ndihmoi Apple të bëjë iPhone rezistent ndaj ujit. E njëjta logjikë duket të jetë në lojë edhe  këtu, sidomos pasi Apple ka punuar për të bërë Apple Watch rezistente ndaj ujit për të tërhequr  notarët dhe atletët.

Heqja e butonit gjithashtu mund të ndihmojë në çlirimin e një hapësire për një bateri pak më të madhe, duke i dhënë asaj më shumë kohë funksionimi.

Nuk është e qartë se kur do të ndodhë ndryshimi: Apple tradicionalisht njofton pajisje të reja në vjeshtë dhe burimi i kompanisë Fast thotë se kjo mund të jetë pjesë e atij formati – por nëse jo, atëherë mund të vijë në 2019. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Adobe Photoshop tashmë funksionon edhe në kompjuterët Mac me procesorin M1