Lajmet

Apple pranon se disa modele të iPhone 7 dhe 7 Plus kanë çaktivizuar mikrofonin gjatë thirrjeve telefonike

Publikuar , 07 Maj 2018
0
Apple ka rekomanduar këta punonjës të suportit të teknologjisë për t’i thënë konsumatorëve që të çlirojnë ose fikin çdo pajisje Bluetooth dhe çdo pajisje të lidhur me iPhone e tyre. Apple pranon se disa modele të iPhone 7 dhe 7 Plus kanë çaktivizuar mikrofonin gjatë thirrjeve telefonike

Apple ka pranuar se disa modele të iPhone 7 dhe 7 Plus që funksionojnë në iOS 11.3 ose më pas mund të kenë një bug që çaktivizon mikrofonin gjatë telefonatave. MacRumors zbuloi këtë informacion përmes një dokumenti të padashje. Përdoruesit e pakët të këtyre pajisjeve të prekura mund të shohin butonin e altoparlantit të tyre të errët kur bëjnë thirrje ose video nëpërmjet FaceTime. Çështja duket se ndikon vetëm tek telefonat që përdorin atë version të iOS ose versione pas 11.3.

Disa përdorues në Reddit dhe Twitter kanë raportuar se kanë hasur në të tilla probleme mikrofonike gjatë disa muajve të fundit dhe dokumenti i dërguar në rrjetin e Ofruesve të Shërbimeve të Autorizuara të Apple, me sa duket konfirmon se Apple është në dijeni të problemit.

Apple është duke rekomanduar punonjës të mbështetjes së teknologjisë ti thonë konsumatorëve që të çlirojnë ose fikin çdo pajisje Bluetooth dhe pajisje që kanë qenë të lidhur me iPhone e tyre, si një zgjidhje të mundshme për problemin.

Nëse kjo nuk funksionon, mbështetësit e teknologjisë këshillojnë gjithashtu të vihet në punë diagnostifikimi i audios, që do të tregojë nëse iPhone ka nevojë për riparim me mesazhe alarmi si “pajisje të padeklaruara” ose “pajisja nuk mund të zbulojë dokun”. Pasi të shfaqet një mesazh i tillë, mbështetja e teknologjisë mund të fillojë rregullimin e iPhone. Me sa duket nuk është e qartë nga dokumenti se çfarë është realisht problemi i softuerit apo hardwareit.

Edhe nëse përdoruesit nuk ka një pajisje të mbuluar me garanci, Apple po bën një përjashtim dhe punonjësit e dyqaneve të saj në Genius Bar do ta rregullojnë këtë çështje. Dokumenti nuk thotë nëse riparimi është falas.

LEXO EDHE:  Samsung konfirmon telefonin e ri me ekran me palosje