Lajmet

Apple do të fillojë të raportojë kërkesat e qeverisë për të hequr aplikacione nga App Store

Publikuar , 28 Maj 2018
0
Këto shifra do të na tregojnë se sa shpesh qeveritë po përpiqen të bllokojnë qasjen në aplikacione të caktuara dhe sa prej atyre urdhrave u janë bindur. Google ende nuk i raporton këto shifra posaçërisht për Play Store. Apple do të fillojë të raportojë kërkesat e qeverisë për të hequr aplikacione nga App Store

Kompania Apple publikoi ​​një nga raportet e veta vjetore të transparencës, dhe përveç numrave të zakonshëm për kërkesat për heqjen e llogarisë, kompania lëshoi ​​një deklaratë duke thënë se së shpejti do të fillojë të raportojë kërkesat e qeverisë për të hequr aplikacionet nga App Store. Këto kërkesa do të lidhen me shkeljet e supozuara ligjore dhe/ose të politikave, thotë Apple.

Këto shifra do të na tregojnë se sa shpesh qeveritë po përpiqen të bllokojnë qasjen në aplikacione të caktuara dhe sa prej atyre urdhrave u janë bindur. Google ende nuk i raporton këto shifra posaçërisht për Play Store.

Do të ishte me mjaft interes të dihej përse u parashtruan kërkesat dhe cilat aplikacione u prekën, por Apple nuk i ka thënë ende me emër.

Sa i përket kërkesave për heqjen gjatë vitit të kaluar, qeveritë anembanë botës dërguan kërkesa për informacion mbi 29,718 pajisje. Të dhënat u siguruan në 79 për qind të rasteve.

Ky numër mund të jetë inkurajues, në të vërtetë, nëse konsiderohet që Apple ka vërtetuar secilën prej këtyre kërkesave nga pikëpamja ligjore dhe ka përcaktuar që një shumicë dërrmuese ishin brenda të drejtave ligjore të zbatimit të ligjit. Qeveritë gjithashtu kërkuan informacion mbi 3,358 llogari të Apple, dhe të dhënat u siguruan në 82 përqind të rasteve.

LEXO EDHE:  Të gjitha produktet e Google do të përbëhen nga materiale të ricikluara deri më 2020