Biznes

Apple tenton blerjen e 20% të aksioneve të Toshiba

Publikuar , 14 Prill 2017
0
Prodhuesi i iPhone do të investojë disa miliarda dollar për të marrë në këmbim 20% të aksioneve të kompanisë. Apple tenton blerjen e 20% të aksioneve të Toshiba Photo Source: Reuters

Apple në bashkëpunim me Foxconn kërkojn të blejnë divizionin e çipeve të Toshiba raportoi media shtetërore japoneze ditën e Premte.

Prodhuesi i iPhone do të investojë disa miliarda dollar për të marrë në këmbim 20% të aksioneve të kompanisë.

Ky propozim do të ruajë kontrollin japonez ndaj kompanisë pas shqetësimeve të autoriteteve të këtij shteti se shitja e Toshiba vë në rrezik sigurinë kombëtare.

Ky raport vjen pa ditë pas shfaqjes të disa pretendetëve për blerjen e Toshiba ku në mesin e tyre ishin Foxconn dhe Western Digital.

Ky i fundit ngrinte shqetësimin se firma japoneze ka shkelur një kontratë bashkëpunimi mes tyre dhe për këtë duhej ti jepej e drejta ekskluzive e negocimit. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Microsoft lëshon një përditësim emergjent për përdoruesit e Internet Explorer