Biznes

Apple vendos të zhvillojë vetë teknologjinë celulare 5G

Nga: PCWorld
Publikuar , 24 Nëntor 2021
Në 2019-ën Apple vendosi të blejë divizionin e modemëve 5G të Intel. Apple vendos të zhvillojë vetë teknologjinë celulare 5G

Apple ka planifikuar të bashkëpunojnë me Taiwan Semiconductor Manufacturing Co për të prodhuar modemët 5G për iPhone e ardhshëm.

Gjiganti i iPhone do të përdorë teknologjinë 4-nanometër të TSMC që ende nuk është implementuar në asnjë produkt komercial. Si duket modemi 5G i iPhone është dizajnuar dhe testuar me 5nm përpara se të kalojë në 4-nanometër në 2023.

Kalimi i Apple në dizajnet e veta të modemëve ishte hapi i radhës i pritshëm i kompanisë. Aktualisht gjiganti Amerikan i blen modemët nga Qualcomm që është lider në industri dhe ka prodhuar këto modem për tërë linjën iPhone 13.

Në 2019-ën Apple vendosi të blejë divizionin e modemëve 5G të Intel. Po atë vit Qualcomm dhe Apple arritën një marrëveshje duke i dhënë fund përplasjeve në gjykata për këtë çështje dhe Qualcomm mori më shumë se 4 miliardë dollarë si pasojë e saj.

TSMC është prodhuesi i çipeve Apple A dhe M1. Sipas raportit të Nikkei qindra inxhinierë të TSMC po punojnë së bashku me Apple në SHBA. iPhone 2022 pritet të kenë procesorët 4-nanometër ndërsa në 2023 3-nanometër. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Kuvendi porosi AKEP-it: Monitoroni portabilitetin e numrave dhe dorëzimin e pakove në adresë