Analiza

Apple Watch mund të identifikojë diabetin me 85% saktësi

Publikuar , 07 Shkurt 2018
Diabeti është një prej sëmundjeve më shqetësuese për mbarë botën. Vetëm në SHBA 100 milion Amerikanë vuajnë me këtë sëmundje ku ¼ shpëton pa u zbuluar. Apple Watch mund të identifikojë diabetin me 85% saktësi

Sipas hulumtimi të kryer nga Cardiogram dhe UCSF, ora inteligjente e Apple mund të identifikojë diabetin e atyre që diagnostikuar më parë me këtë sëmundje me një saktësi prej 85%.

Studimi shfrytëzoi të dhënat nga 14,000 përdorues të orëve inteligjente App Watch dhe 462 prej tyre u identifikuan me sëmundjen në fjalë vetëm nga sensori i zemrës.

Diabeti është një prej sëmundjeve më të përhapura në mbarë botën. Vetëm në SHBA 100 milion Amerikanë vuajnë me këtë sëmundje ku ¼ shpëton pa u zbuluar.

Zbulimi në fazat e para të diabetit mund të reduktojë numrin sëmundjeve që vijnë prej tij. Apple Watch gjithashtu mund të gjurmojë me ritmin jo normal të zemrës me 97% saktësi, apnean e gjurmit me 90% dhe hipertensionin me 82%. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Shkencëtarët kapin një sinjal radio të çuditshëm nga hapësira