Vëzhgim

Armët kibernetike tani janë pjesë e ushtrisë britaneze

Publikuar , 31 Maj 2011
0
Armët kibernetike tani janë pjesë e ushtrisë britaneze

Ministri i forcave ushtarake britaneze, Nick Harvey, tregoi për praninë e këtij programi dhe pranoi që armët kibernetike ishin “një pjesë e brendshme e armatës së shtetit” në një intervistë për gazetën The Guardian.

Ai tha: “Veprimi në hapësirën kibernetike do të formojë një pjesë të fushëbetejës së ardhshme. Ne kemi nevojë për një vegël me mundësinë dhe atë se çfarë jemi duke e bërë tani. Natyra e saktë e armëve që po zhvillohen qëndron si e fshehtë, por zotëri Harvey pranoi që ato do të udhëhiqen nga rregulla të njëjta që përdoren në pronësitë e tjera ushtarake.”

Ai shtoi më tej: “Rrethanat dhe mënyra në të cilën ne jemi duke i përdorur janë të ngjashme me atë se çfarë ne do të bënim me ndonjë domein tjetër.”/pcworldalbanian

 

LEXO EDHE:  Që nga 2010 tregu i kamerave ka rënë me 84%

Lajmet e fundit>