Lajmet

ATK-ja mundëson regjistrimin për tatimin mbi vlerën e shtuar përmes sistemit elektronik EDI

Publikuar , 28 Shtator 2017
0
Po ashtu, në mënyrë elektronike, tatimpaguesi njoftohet se Certifikatën e TVSH-së duhet ta tërheq në zyrën përkatëse të Shërbimit dhe Edukimit të Tatimpaguesve. ATK-ja mundëson regjistrimin për tatimin mbi vlerën e shtuar përmes sistemit elektronik EDI

Administrata Tatimore e Kosovës njoftoi se nga dita e sotme përmes sistemit elektronik EDI, do të mundësohet regjistrimi për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar, gjegjësisht gjenerimi i numrit të TVSH-së.

Tatimpaguesit, që obligohen apo vullnetarisht zgjedhin të regjistrohen për TVSH, kërkesën për regjistrim, do ta parashtrojnë përmes Sistemit Elektronik EDI.

Pasi të parashtrohet kërkesa nga ana e tatimpaguesit, sistemi do të bëjë verifikimin e të dhënave të tatimpaguesit. Vetëm për tatimpaguesin që plotëson të gjitha kriteret për Regjistrim në TVSH, regjistrimi do të bëhet në mënyrë elektronike.

Në momentin e regjistrimit të tatimpaguesit për TVSH, tatimpaguesi pranon mesazhin, me të cilin njoftohet se regjistrimi ka përfunduar me sukses dhe njëherësh pranon edhe numrin e gjeneruar të TVSH-së.

Po ashtu, në mënyrë elektronike, tatimpaguesi njoftohet se Certifikatën e TVSH-së duhet ta tërheq në zyrën përkatëse të Shërbimit dhe Edukimit të Tatimpaguesve.

Administrata Tatimore e Kosovës, fituese në edicionin e tretë të Albanian ICT Awards, lançoi në 2014-tën shërbimin e ri të deklarimit elektronik të tatimeve.
Duke filluar nga data 1 Janar 2017, Administrata Tatimore e Kosovës ka vënë në funksion funksione shtesë në EDI – Deklarimi Elektronik, ku bizneset do të kenë mundësinë e dorëzimit të librave kontabël në mënyrë elektronike.
Në një intervistë për redaksinë e PCWorld Albanian, Drejtori i IT-së pranë këtij Institucioni ndau me lexuesit tanë dhe opionionin publik risitë që solli kjo platformë. /PCWorld Albanian
LEXO EDHE:  Probleme sigurie në WhatsApp, hakerët mund të vjedhin mesazhet në fshehtësi