Harduer

Atlasi i printuar i WWW do t’ju mahnitë

Publikuar , 20 Gusht 2013
0
Atlasi i printuar i WWW do t’ju mahnitë

atlasNjerëzimi është përballur me krijimin e hartave që nga kohët e lashta, por shumë gjëra kanë ndryshuar që atëherë sidomos me revolucionin dixhital të shekullit të fundit.

Përpara se të ekzistonte Google Maps, ishte Rand McNally. Përpara se të ekzistonte MapQuest ishte atlasi i prekshëm në kruskot.

Dizajnuesja izraelite Dafna Aizenberg vendosi të provonte të vizualizuar Uebin, me mënyrën e vjetër të paraqitjes. Gjatë dizajnimit të 120 faqeve të Atlasit të W (World Wide Web), Aizenberg nuk përdori grafikë të gjeneruar nga kompjuteri, tha ajo.

Krijuesja ia dedikoi këtë krijim 30-vjetorit të Internetit. Guida ndahet në 6 kapituj: IP, Infrastrukturë, Trende, Hapësirat Sociale, E-commerce dhe Krimi Kibernetik. Edhe pse aktualisht nuk ka dal për shitje, ju mund të regjistroheni për të marrë informacione të mëtejshme tek Cargo’s website. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Nëse keni një telefon të tillë më mirë ta ndërroni ose nuk do të përdorni dot WhatsApp

Tags >

uebfaqe