Blog

Australi, shënohet shpejtësia më e lartë e internetit arritur ndonjëherë

Nga: PCWorld
Publikuar , 22 Maj 2020
Me këtë shpejtësi mund të shkarkohen 1,000 filma HD në vetëm 1 sekond. Sipas shpejtësia mesatare e internetit në botë është 30Mbps sipas Ookla. Australi, shënohet shpejtësia më e lartë e internetit arritur ndonjëherë

Hulumtuesit në Australi pretendojnë se kanë regjistruar shpejtësinë më të lartë të internetit ndonjëherë.

Një ekip nga universitetet Monash, Swinburne dhe RMIT regjistruan shpejtësinë 44.2 terabit për sekondë (Tbps).

Me këtë shpejtësi mund të shkarkohen 1,000 filma HD në vetëm 1 sekondë. Sipas shpejtësia mesatare e internetit në botë është 30Mbps sipas Ookla.

Hulumtuesit thanë se e arritën rekordin e ri duke përdorur një pajisje e cila zëvendëson 80 lazera të përdorur në harduerët ekzistues të telekomunikacionit.

Rezultati ishte transferimi më i madh i të dhënave në një çip optik që përdoret sot në sistemet e fibrave optike në mbarë botën.

Masat e marra në mbarë botën për të parandaluar përhapjen e koronavirusit kanë vënë infrastrukturat e internetit nën rpesion të lartë.

Ndërsa njerëzit po punonin dhe mësonin nga shtëpia, u pa një rritja e paprecedent e përdorimit të internetit. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  50 vite më parë u realizua video telefonata e parë në botë