Biznes

Autoritetet Spanjolle bllokojnë aktivitetin e FX Trading Corporation

Publikuar , 25 Janar 2019
0
Raporti më i fundit zbuloi se autoritetet financare njohur si CNMV rishikoi aktivitete tregtare të FX Trading Corporation i cili është një broker financiare. Autoritetet Spanjolle bllokojnë aktivitetin e FX Trading Corporation

Autoritetet rregullatore financiare në Spanjë kanë zbuluan një broker i cili ka treguar asete për të cilat nuk kishte leje dhe është ndaluar të tregojë në Spanjë.

Autoritetet financiare njohur si CNMV rishikuan aktivitetet tregtare të FX Trading Corporation i cili është një broker financiar.

Si rezultat brokeri u zbulua duke tregtuar asete dixhitale për të cilat nuk kishte autorizimin e duhur.

Përveç Spanjës, në industrinë kriptografike kanë pasur disa akte të ngjashme në vend të ndryshme të botës kundër mashtrimeve me kriptomonedhat, hakimet dhe aktivitete e tjera të jashtëligjshme.

Por Spanja nuk ka rregulla specifike për keqpërdorimin e kriptomonedhave. Në të kaluarën Spanja ka lëshuar disa paralajmërime për investimet e paligjshme në kriptomonedhat, përfshirë edhe kompanitë.

Përveç kësaj autoritetet Spanjolle kanë shtuar në listën e të paralajmëruarve edhe 23 bursa forex dhe crypto. Këto kompani nuk kanë një licence operimi. Disa prej tyre janë Black Parrot, Bron Fox dhe TRADEBNP.

Së fundit autoritetet thanë se nuk ishin kundër kriptomonedhave dhe Spanja është një prej vendeve që ka nënshkruar deklaratën që inkurajon teknologjinë DLT. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Bitcoin po performon më mirë sesa ari dhe argjendi