Blog

Baidu do të lanciojë autobusat autonomë

Jul 6 2018
0 Shpërndarje
Apolong do të vijë me aftësi autonome të nivelit 4, të cilat nuk kërkojnë një shofer brenda një zone të caktuar gjeografike, sipas Administratës Kombëtare të Sigurisë së Trafikut në Autostradë (NHTSA). Baidu do të lanciojë autobusat autonomë

Autobusët autonomë të Baidu mund të dalin në rrugët e Japonisë në fillim të vitit 2019, raporton Bloomberg. Madje edhe më shpejt në një pjesë të vogël të qyteteve kineze, sipas Engadget.

Kompania e teknologjisë njoftoi në konferencën e saj vjetore të zhvilluesve se ajo ka shtuar prodhimin, raporton Bloomberg. Do të nxjerrë autobuzët në Japoni në partneritet me SB Drive, një degë autonome e transportit publik të softbank.

Baidu, përgjigjja e Kinës ndaj Google, po punon me kinezin King Long të autobusëve, për të ndërtuar autobusë, të quajtur Apolong, dhe tashmë ka bërë 100 prej tyre, thotë Bloomberg. Autobuzët mund të mbajnë rreth 14 pasagjerë, por nuk ka vend shoferi apo timon, sipas BBC.

Apolong do të vijë me aftësi autonome të nivelit 4, të cilat nuk kërkojnë një shofer brenda një zone të caktuar gjeografike, sipas Administratës Kombëtare të Sigurisë së Trafikut në Autostradë (NHTSA).

Kompania gjithashtu njoftoi përditësime për platformën e saj autonome, të quajtur Apollo. Këto përditësime përfshijnë njohjen e fytyrës që do të zbulonte një shofer të lodhur, për shembull, dhe do të mundësonte parkim të shërbimit, raporton Engadget.

Gjithashtu, Baidu njoftoi dje se ka në plan të inkorporojë një model të sigurisë, si dhe kamerën dhe programin e vizionit kompjuterik nga Mobileye, një degë e Intel, sipas një njoftimi për shtyp të Intel. /PCWorld Albanian

Tags >

Baidu
Lajmet e fundit>