Blog

Banka e Anglisë: Inteligjenca artificiale rrezikon pjesën më të madhe të vendeve të punës

Publikuar , 20 Gusht 2018
0
Ai tha se duhet nxjerrë mësim nga e kaluara nëse duam të shpëtojmë jetën e njerëzve. Banka e Anglisë: Inteligjenca artificiale rrezikon pjesën më të madhe të vendeve të punës

Ekonomisti i Bankës së Anglisë Andy Haldane për herë të parë lëshoi një paralajmërim se inteligjenca artificiale së shpejti do të shkakojë një krizë punësimi nëse nuk konsiderohet një revolucion profesionesh.

Ai tha se impakt i Revolucionit të Katërt Industriale do të jetë shumë më i lartë se ai i Revolucionit të Parë Industrial.

Ai tha se duhet nxjerrë mësim nga e kaluara nëse duam të shpëtojmë jetën e njerëzve.

Sipas Haldane kompensimi i humbjes së vendeve të punës do të bëhet me krijimin e profesioneve të reja në valën e re teknologjike.

Sipas tij profesionet të cilat merren me ndërveprimin njerëzore, biseda ballë për ballë dhe negociatorët me shumë gjasa do të lulëzojnë.

Punët e thjeshta manuale janë më të rrezikuara. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Pse hulumtimet në inteligjencë artificiale janë tejet të rrezikshme për tu publikuar?

Lajmet e fundit>