Biznes

Bashkimi Evropian lë në fuqi rregulloren që heq tarifat roaming

Nga: PCWorld
Publikuar , 01 Korrik 2022
Gjithashtu është parashikuar rritja e transparencës ku ju kërkohet operatorëve të informojnë qytetarët për kostot shtesë që mund të hasin në roaming. Bashkimi Evropian lë në fuqi rregulloren që heq tarifat roaming

Konsumatorët celularë Evropianë nuk janë shqetësuar më tarifat roaming që prej 2017-ës kur vendet e BE-së vendosën të heqin tarifat për thirrjet, mesazhet dhe internetin.

Rregullorja e heqjes së tarifave roaming duhej të skadonte më 1 Korrik, por BE-ja ka vendosur të shtyjë edhe për 1 dekadë. Konsumatorët Evropianë do të shmangin tarifat ekstra kur udhëtojnë në një prej 27 vendeve të bllokut.

Rregulla të reja janë miratuar të cilat do të sigurohen se cilësia e shërbimit do të jetë e njëjtë si në vendet e tyre si në një prej vendeve të BE-së për qytetarët Evropianë.

Gjithashtu është parashikuar rritja e transparencës ku ju kërkohet operatorëve të informojnë qytetarët për kostot shtesë që mund të hasin në roaming.

Rregullorja nuk aplikohet për Britaninë e Madhe e cila u largua nga Bashkimi Evropian. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Google paguan Apple që të qëndrojë jashtë biznesit të motorit të kërkimit