Lajmet

Bashkimi Evropian rregulla për heqjen e përmbajtjeve terroriste

Nga: PCWorld
Publikuar , 29 Prill 2021
Rregullorja e re prek përmbajtje si tekst, imazhe, regjistrime, video, transmetime live të cilat nxisin, mbështetin dhe kontribuojnë në veprime të dhunshme terroriste. Bashkimi Evropian rregulla për heqjen e përmbajtjeve terroriste

Parlamenti Evropian ka aprovuar rregullat të cilat ju kërkojnë platformave online të rrëzojnë përmbajtjet terroriste brenda një ore nga raportimi në vendet e Bashkimit Evropian.

Ligji i ri hyn në fuqi 20 ditë pasi është publikuar në fletoren zyrtare dhe do të aplikohet 12 muaj më pas. Janë vendet anëtare ato të cilat vendosin masën e penaliteti por maksimumi mund të jetë 4% të të ardhurave globale vjetore të kompanive.

Rregullorja e re prek përmbajtje si tekst, imazhe, regjistrime, video, transmetime live të cilat nxisin, mbështetin dhe kontribuojnë në veprime të dhunshme terroriste.

Por rregullat nuk detyrojnë platformat të monitorojnë apo filtrojnë përmbajtjet. Ende duhet të marrin masa të parandalojnë përhapjen e këtij materiale pasi autoritetet ta kenë raportuar.

Kompanive do ju kërkohet të shpjegojnë veprimet që kanë ndërmarrë për të rrëzuar përmbajtje të tilla në raporte vjetor transparence. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Bashkimi Evropian planifikon një portofol dixhital universal