Siguri

Bateritë e Apple Macebook, të rrezikuara ndaj malware

Publikuar , 25 Korrik 2011
0
Bateritë e Apple Macebook, të rrezikuara ndaj malware

Vrima e re e sigurisë është gjetur nga Miller brenda çipi dhe mikro-kontrollorëve të firmuare që kontrollojnë baterinë. Firmuare mund të qaset duke përdorur dy fjalëkalime, dikur të përdorura në vitin 2009 në një përditësim softuerik të paraqitur nga Apple dhe kjo mundëson që një hakerë potencial të ndryshojë nivelet e mbushjes dhe daljet termale, në një nivel të përbashkët duke vendosur malware brenda firmuare të baterisë që mund të shkaktojë dëme në sistem, derisa bateria të jetë larguar. 

Miller gjatë konferencës së sigurisë Black Hat pati raportuar se bateritë nuk janë të dizajnuar me idenë që njerëzit të luajnë me to… “Por ajo që po ju tregoj unë është diçka e mundshme dhe shumë e keqe”. /pcworldalbanian

LEXO EDHE:  A duhet ti besoni Zoom bisedat tuaja?