Ja se si

Bëni që dokumentet dhe mediat të hapen në aplikacionin e duhur

Publikuar , 13 Nëntor 2009
0
Bëni që dokumentet dhe mediat të hapen në aplikacionin e duhur

Mirëpo, kur të tentoni të hapni një tip të caktuar skedari (si .docx apo .rtf), shfaqet Office 2007, edhe pse periudha provuese kishte skaduar prej kohësh. Pse nuk hapen këta skedarë në Symphony? Për disa arsye, disa skedarë të caktuar mbeten të lidhur me Office dhe Windows nuk e di që duhet t’i drejtonte ata te Sympony. Fatmirësisht, problemi është i lehtë për t’u rregulluar. Në Vista dhe Windows 7, klikoni në Start, tipi Default dhe shtypni Enter për të ngarkuar menynë e programeve default në Windows. Pastaj klikoni në Associate a file type or protocol with a program, zgjidhni tipin e skedarit në fjalë dhe vazhdoni më tutje. Ky është një proces i gjatë. Unë preferoj që të klikoni me butonin e majtë të miut mbi skedarin që është i bashkuar gabimisht (si skedarët e lartpërmendur .rtf), pastaj vendoseni miun mbi Open with dhe klikoni Choose Default Program.
Nëse programi që ju dëshironi shfaqet nën Programet e Rekomanduara (ashtu si duhet), klikojeni atë dhe sigurohuni që keni kontrolluar kutinë Always use the selected program to open this kind of file. Klikoni OK dhe me kaq mbaruam. Megjithatë, çdo përpjekje për të hapur atë skedar (jo vetëm atë skedar) do ta bëjë Windows-in që t’i ngarkojë programet e zgjedhura. Nëse programi nuk shfaqet, atëherë klikoni Browse për të lokalizuar ekzekutimin e tyre në hard disk. Kjo nuk është detyra më e lehtë në botë, mirëpo do t’ju duhet ta bënit nëse dëshironi që të ribashkoni atë tip skedari. Telashi më i shpeshtë i bashkimit të skedarëve që do të hasni përshin media skedarët MP3 dhe, videot, që refuzojnë të hapen kur ju e kërkoni një gjë të tillë. Kjo zgjidhje funksion edhe më këtë lloj skedarësh gjithashtu sikurse me skedarët e dokumenteve.

LEXO EDHE:  Ja sesi të krijoni lista e-mail në Gmail për të dërguar e-mail në grup