Analiza

Bill Gates mund të kthehet sërish në krye të Microsoft-it

Publikuar , 23 Korrik 2013
0
Bill Gates mund të kthehet sërish në krye të Microsoft-it

Aksionet e Microsoft-it kanë rënë më tepër se 11 për qind të premten pasi ndërmarrja lajmëroi fitimet e veta në tremujorin e dytë të vitit 2013, kështu që është mjaft e sigurt të thuhet që CEO Steve Balmer është jo edhe aq i lumtur me mënyrën e tij të udhëheqjes së ndërmarrjes.

Internationa Business Times shkruan që Microsoft mund të shkojë poshtë tek një zgjidhje e papritur kur bëhet fjalë për shpëtimin e ndërmarrjes. Bill Gates mund të kthehet në ndërmarrje për të bërë përpjekje për ta “shpëtuar”, në një afat të gjatë, shkruajnë burimet, edhe pse asnjë deklaratë zyrtare nuk është ofruar.

Duke e parë Gates-in si udhëheqës të ndërmarrjes Microsoft sërish është pothuajse e pamundur, teksa bashkë-themeluesi ka shpjeguar me disa raste që ai dëshiron të përqendrohet vetëm në bamirësi.

Dhe ende, kjo do të mund të ishte një strategji fituese për një ndërmarrje, produktet e fundit të së cilës kanë dështuar në masë të madhe që të tërheqin vëmendje. Edhe Windows 8 edhe tableti Surface janë shitur pak në numër, por Microsoft-i kërkon më tepër kohë derisa këto dy produkte do të bëjnë emër.

Steve Ballmer në një intervistë të fundit shpjegoi për The Seattle Times që një varg i drejtuesve tashmë janë planifikuar, por ai refuzoi që të ofrojë më tepër hollësi se kush do të jetë së shpejti drejtues i ndërmarrjes Microsoft.

“Bordi ynë gjithmonë ka pasur një plan pasues. Veçoritë rreth asaj se si bordi ynë është duke menduar janë të fshehta. Por unë mund të them që bordi ynë ka harxhuar shumë kohë dhe energji në emërimin e vargut në një afat më të gjatë, e po ashtu edhe atë që unë do ta quaja ç’ka nëse CEO goditet nga zëvendësimi i autobusit,” shpjegoi Ballmer.

LEXO EDHE:  Microsoft ribrandon dhe ridizajnon aplikacionin e detyrave

Ekspertët kanë sugjeruar Julie Larson-Gren, që është ish – shefja e Windows-it që tani është duke u marrë me njësinë harduerike të Microsoft-it të “ri”, do të mund të merrte pozitën e drejtueses pas largimit të Steve Ballmer-it, kur ai të dalë në pension.

Lanson-Green tani është përgjegjëse për çdo pjesë të harduerit të zhvilluar nga gjiganti me bazë në Redmond, duke përfshirë tabletin Surface dhe konsollën për lojëra, Xbox. (PCWorld Albanian)

Bill Gates

Tags >

Microsoft
Lajmet e fundit>