Biznes

Bitcoin Cash feston sot 1 vjetorin e pavarësisë

Publikuar , 01 Gusht 2018
0
Në vetëm një vit, protokolli BCH dhe pjesëmarrësit e tij të rrjetit kanë qenë në gjendje të nxisin adoptimin, të krijojnë një shumëllojshmëri aplikacionesh dhe të bëjnë të gjitha këto përballë skepticizmit dhe kritikave negative. Bitcoin Cash feston sot 1 vjetorin e pavarësisë

Sot është përvjetori i parë i ‘Ditës së Pavarësisë së Bitcoin’ që u zhvillua më 1 gusht 2017. Që nga ajo ditë, rrjeti Bitcoin Cash (BCH) dhe komuniteti kanë pasur një vit shumë produktiv pasi kripto-valuta e decentralizuar ka festuar një sërë arritjesh duke përfshirë përmirësimet e suksesshme të rrjetit, adoptimin masiv të tregtarëve dhe një varietet të gjerë të aplikacioneve të ndërtuara duke përdorur zinxhirin BCH.

1 Gusht 2017, Dita e Pavarësisë së Bitcoin

Një vit më parë, përkrahësit e Bitcoin festuan pavarësinë nga stanjacioni i debateve që u zhvillua brenda komunitetit Bitcoin për shumë kohë. Më 1 gusht 2017, pasi u gjet blloku 478,558,  filloi përpunimi i blloqeve nga dy protokolle – Bitcoin Cash (BCH) dhe Bitcoin Core (BTC). Ndërkohë që shumë përkrahës të Bitcoin Core nuk mendonin se BCH do të mbijetonte pas ndarjes, rrjeti BCH vijoi të rritet më mirë pas çdo dite që pasoi ngjarjen më 1 Gusht.

145% fitime në vit.

Më 13 gusht 2017, çmimi i spotit “Bitcoin Cash” mbylli ditën në 310 USD për BCH dhe monedha sot kushton 760 dollarë për monedhë, e cila përfaqëson një fitim solid prej +145.16% që nga viti i  kaluar.

Përveç kësaj, ashtu si shumica e aseteve të tjera dixhitale që preku të gjitha nivelet (ATH) gjatë dhjetorit të kaluar, çmimet e kostos bitcoin arritën një ATH prej 3,000 dollarë për BCH dhe madje 4,000 dollarë për BCH në disa shkëmbime ndërkombëtare.

Përmirësimi i suksesshëm i DAA në Nëntor.

Gjatë muajve të parë të tij, rrjeti BCH dhe pjesëmarrësit e tij mblodhën shumë mbështetje nga shërbimet e infrastrukturës si kuletat dhe shkëmbimet, ndërsa në të njëjtën kohë BCH akumuloi një sasi të madhe tregtarësh.

LEXO EDHE:  Kriptomonedhat e vogla morën goditjen më të rëndë nga vështirësitë që po kalon Facebook Libra

Disa muaj më vonë më 13 nëntor 2017, protokolli i decentralizuar arriti një përmirësim të suksesshëm, i cili pa ndryshimin e algoritmit të rregullimit të vështirësive të rrjetit BCH (DAA) në një sistem më të qëndrueshëm të operimit.

Rritja eksponenciale e Hashrate dhe angazhimi për inovacionin.

Që nga 1 Gushti, janë përpunuar rreth 63,000 blloqe dhe rrjeti është mbi 6,800 blloqe përpara BTC. Më 4 Gusht 2017, abuzimi absolut i rrjetit BCH ishte 339 Petahash në sekondë. Tani, falë rritjes së vitit të kaluar, Hashrate BCH është rritur gradualisht në 4-5.5 Exahash për sekondë.

Për momentin ka tetë minatorë të njohur që përpunojnë blloqe BCH dhe tre hapësira të panjohura minerare. Minatorët e njohur të BCH përfshijnë Coingeek, Bitcoin.com, Viabtc, BTC.com, Antpool, SBI Crypto, Rawpool dhe BTC.top. Një nga operatorët e hapësirave të minierave, Alejandro de la Torre nga BTC.com, mendon se rrjeti Bitcoin Cash ka pasur një vit të mahnitshëm deri më tani.

Satoshi Opcodes.

Pas përmirësimit të suksesshëm në Nëntor që fiksoi DAA e protokollit, rrjeti BCH u përmirësua edhe një herë disa muaj më vonë, më 15 Maj 2018. Protokolli i Bitcoin Cash zgjeroi përmasën 8MB të  bllokut, në një bllok prej 32MB.

Përmirësimi i madhësisë së bartësve të të dhënave dhe OP_Codes rriti inovacionin nga zhvilluesit që ndërtojnë aplikacione për media sociale, protokolleve të besimit të basteve dhe mekanizmat e zgjuar të kontratave.

Transaksionet dhe adoptimi i tregtarëve.

Në vetëm një vit, protokolli BCH dhe pjesëmarrësit e tij të rrjetit kanë qenë në gjendje të nxisin adoptimin, të krijojnë një shumëllojshmëri aplikacionesh dhe të bëjnë të gjitha këto përballë skepticizmit dhe kritikave negative. Çdo aspekt i protokollit ka parë rritje të jashtëzakonshme duke përfshirë çmimin, hashrate, adoptimin e tregtarëve, transaksionet ditore dhe aplikacionet e reja.

LEXO EDHE:  Twitter mbi pritshmëritë e analistëve me të ardhurat dhe numrin e përdoruesve

Për shembull, nga 1 gushti deri më 22 tetor 2017, transaksionet Bitcoin Cash (tx) mesatarisht mes 6,000-12,000 tx në ditë. Për më tepër, sa i përket adoptimit të tregtarëve, BCH ka grumbulluar pothuajse çdo tregtar që zinxhiri i BTC ka dhe asnjë kriptomonedhë tjetër në ekzistencë nuk ka përjetuar një efekt të tillë të shpejtë të rrjetit.

Kjo përfshin pranimin e tregtarëve nga Bitpay dhe Purse.io, si dhe shumëllojshmërinë e gjerë të dyqaneve që pranojnë BCH që mund të gjenden në iniciativën Accept Bitcoin Cash dhe Marco Coino. Tifozët e Bitcoin Cash kanë shumë për të festuar këtë vit dhe duket se edhe 12 muajt e ardhshëm do të jenë po aq emocionues. /CryptoWorld.al