Biznes

Biznesi cloud i Microsoft sa gjysma e Amazon

Nga: PCWorld
Publikuar , 03 Janar 2022
Biznesi pritet të rritet me 50% në 20 miliardë dollarë dhe kompania po ndjek strategjinë e Microsoft duke nënshkruar marrëveshje dhe investuar në teknologjinë cloud. Biznesi cloud i Microsoft sa gjysma e Amazon

Një raport i ri nga Wall Street Journal pretendon se Amazon Web Services komandon 41 përqind të tregut të shërbimeve komerciale cloud, krahasuar me vetëm 20 përqind të Microsoft dhe 6 përqind të Google.

Microsoft që gjendet në vendin e dytë të largët, ka investuar shumë në shërbimet cloud Azure dhe nënshkruar marrëveshje me kompani të mëdha si General Motors.

Vendi i tretë, Google është rritur me vetëm 1 përqind gjatë 2021 ndërsa gjiganti i motorit të kërkimit është vënë në kërkim të diversifikimit të burimit të të ardhurave edhe pse reklamimi mbetet kryesorë.

TË NGJASHME >

Biznesi pritet të rritet me 50% në 20 miliardë dollarë dhe kompania po ndjek strategjinë e Microsoft duke nënshkruar marrëveshje dhe investuar në teknologjinë cloud.

Google raportoi të ardhura më të larta në tre mujorin e parë të 2021 sesa gjatë gjithë vitit 2020. /CIO Albanian

LEXO EDHE:  Apple lançon iOS dhe iPadOS 15.4