Lajmet

BlackBerry mund të bëhet pajisje e ndaluar në Indi

Publikuar , 29 Korrik 2010
0
BlackBerry mund të bëhet pajisje e ndaluar në Indi

India nuk është e kënaqur me shërbimet  e enkriptimit të RIM për email dhe mesazhe dhe ka kërkuar nga RIM që të përcjellë udhërrëfyesit strikt apo të përballet me largim në Indi.

Zyrtarët qeveritar në Indi janë duke sugjeruar se nëse RIM ka përcjellë protokollet e sigurisë në shtetet tjera duke i lejuar zyrtarë të kenë qasje në email dhe mesazhe të enkriptuara, atëherë edhe India duhet të ketë të njëjtën mundësi.

Momentalisht pajisjet BlackBerry të RIM kanë dështuar të bashkëpunojnë rreth shqetësimeve të sigurisë nga autoritetet e Indisë dhe zyrtarët tani kanë paralajmëruar se RIM mund të përballet me një përjashtim të BlackBerry në Indi në rast se nuk pajtohet të bashkëpunoj me qeverinë për bërë ofrimin e detajeve të të dhënave të shkëmbyera nga përdoruesit e saj.

LEXO EDHE:  Ky smartfon na kujton ditët e lavdishme të produktivitetit