Vëzhgim

Blerja e Instagram ka qenë një vendim nga një person

Publikuar , 18 Prill 2012
0
Blerja e Instagram ka qenë një vendim nga një person

Journal thotë që shefi ekzektutiv Mark Zuckerberg filloi bisedat me themeluesin e Instagram, Kevin Systrom dhe sollivetë bordin e drejtorëve të rrjetit shoqëror për ta kryer blerjen tre ditë më vonë, përkatësisht më 8 prill.

Sipas raportit, Zuckerberg e bërë këtë marrje sepse ai mendonte që ballafaqimi përgjatë avokatëve me Systromin mund të mos kishte përfitime të mira.

Nuk ka asgjë gabim me këtë marrje – Zuckerberg kontrollon 57 për qind të të drejtave të votimit të bordit dhe kështu që kështu ka fuqinë të ndërrojë me autonomi këto dhe vendime të tjera, thotë raporti nga Journal.

“Këto lloje të vendimeve të shpejta, të zakonshme në mesin e nismave private, të dobëta, bëhen më të ndërlikuara në një botë më të strukturuar të ndërmarrjeve  publike shumëmiliardë dollarëshe ku Facebook së shpejti do të marrë pjesë,” thuhet në raport.

Marrëveshja, thotë Journal, filloi me propozimin e Systrom për një marrëveshje prej 2 miliardë dollarëve. Pas takimeve të tyre në shtëpinë në Palo Alto të Zuckerberg, duke përfshirë një maratonë, sesioni prej 12 orëve gjatë një fundjave, raporti thotë që ekzekutivët u pajtuan për marrëveshjen prej 1 miliard dollarëve./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  iPhone SE: Çfarë mund të kërkojmë më shumë nga një iPhone low-cost