Biznes

Brexit trondit industrinë e teknologjisë: Apple, Alphabet, HP, IBM, Intel, Microsoft dhe Paypal shënojnë rënie

Publikuar , 25 Qershor 2016
Brexit trondit industrinë e teknologjisë: Apple, Alphabet, HP, IBM, Intel, Microsoft dhe Paypal shënojnë rënie

160415120405-brexit-britain-uk-europe-780x439Përveç institucioneve financiare, indekseve ndërkombëtare, dhe paundit britanik, shumë kompani nga industria e teknologjisë morën gjithashtu një goditje të papritur ditën e Premte kur britanikët votuan referendumin për daljen nga Bashkimi Europian.

Bloomberg raportoi se bursa e Nasdaq kishte shënuar rënien më të madhe që nga 2011-ta. Por cili ishte impakti tek lojtarët e mëdhenj të botës së teknologjisë? Priceline pati zhvlerësimin më të lartë të aksioneve me 11.37 % ndjekur Twilio me 8.61 %, NetSuite me 8.45 % dhe Workday me 7.88 %.

Ja lista e rënies së aksioneve të disa prej kompanive më të mëdha të sektorit të teknologjisë:

 • Adobe: -4.17%
 • Alphabet: -3.80%
 • Amazon: -3.10%
 • AMD: -6.33%
 • Apple: -2.72%
 • eBay: -6.92%
 • Expedia: -7.41%
 • Facebook: -2.61%
 • HP: -5.37%
 • IBM: -5.60%
 • Intel: -4.36%
 • Microsoft: -4.08%
 • Netflix: -3.48%
 • Oracle: -3.94%
 • PayPal: -4.31%
 • Qualcomm: -6.17%
 • TripAdvisor: -6.23%
 • Twitter: -3.58%
 • Yahoo: -4.08%
LEXO EDHE:  Apple përditëson AirTags pas shqetësimeve të privatësisë

Tags >

Brexit