Lajmet

Çaktivizoni luajtjen automatike të videove dhe përmbajtjeve HTML5 në Chrome, Firefox dhe Opera

Publikuar , 29 Shtator 2016
0
Çaktivizoni luajtjen automatike të videove dhe përmbajtjeve HTML5 në Chrome, Firefox dhe Opera

frustrated_woman_laptop_stock-100667571-large-1Një pjesë e madhe e shfletuesve automakisht bllokojnë përmbajtjet Adobe Flash. Po adoptimi i teknologjive të reja si HTML5 nuk sjellin ndonjë të mirë në këtë drejtim.

Uebfaqet luajnë automatikisht reklamat, videot dhe përmbajtjet të tjera menjëherë sapo ngarkohen terësisht. Por si ta parandalojmë këtë proces?

Chrome

Shkarkoni këtë shtojcë me titull Disable HTML5 Autoplay. Sapo të keni aktivizuar të gjitha përmbajtjet HTML5 do të shkarkohen por nuk do të luhen automatikisht.

Firefox

Nuk ekziston një shtojcë e cila çaktivizon luajtjen automatike por mund ta bëjmë përmes cilësimeve të shfletuesit.

  1. Shkruani about:config në fushën e adresës URL dhe klikoni butonin I’ll be careful, I promise
  2. Kërkoni për media.autoplay dhe më pas dopjo klik për ta çaktivizuar

Opera

Edhe me shfletuesin Opera vlen e njëjta procedurë që aplikuam për Chrome. Mjafton të shkarkoni shtojcën Disable HTML5 Autoplay.

Microsoft Edge, Internet Explorer dhe Safari

Apple dhe Microsoft janë shekuj prapa. As Edge, as Internet Explorer e as Safari nuk mund të parandalojnë luajtjen e videove dhe përmbajtjeve HTML5 automatikisht. Është diçka që duhet ta keni në konsideratë përpara se të vendosni ti përdorni. (PCWorld Albanian)

LEXO EDHE:  Elon Musk thotë se SpaceX po ndërton një nëndetëse për të shpëtuar të rinjtë e bllokuar në Tajlandë

Tags >

html5
Lajmet e fundit>