Vëzhgim

Çavez udhëheq shtetin me Twitter

Publikuar , 23 Korrik 2011
0
Çavez udhëheq shtetin me Twitter

Gjatë qëndrimit të tij të zgjatur në Kubë – pasi që është duke u shëruar nga një diagnozë e një kanceri të pacaktuar – Çavez e ka bërë përdorimin e këtij rrjeti për të pranuar programet e qeverisë, edhe madje që të argëtohet për skuadrën e shtetit të tij në futboll, që garoi në turneun Copa America.

Çavez ka qenë në Kubë që nga 20 qershori, kur ai hyri nën një operim për të larguar një tumor. Ai, së bashku me tërë qeverinë e Venezulës, dhe nuk ka treguar ndonjë gjë për kancerin. Çavez ka mbetur në Kubë për të kryer një varg të trajtimeve kemoterapeutike. Deri ishte atje, llogaria zyrtare e kryetarit në Twitter ka mbajtur kontakte me kabinetin rreth vendimeve.

Udhëheqësi 56 vjeçar e mori këtë post që e ka në vitin 1999 dhe është duke iu afruar fundit të mandatit të tretë si kryetar. Kushtetuta e Venezuelës deklaron që ai mund të rizgjedhet sa herë që do dhe Çavez tashmë ka treguar dëshirën e tij për të mbetur në pushtet. Duke e përdorur rrjetin Twitter për të dërguar mbështetje dhe duke mbetur në sytë e publikut, kjo veprimtari e tij mund të quhet si e nisur më herët nga kandidatët e Shteteve të Bashkuara, por, siç po tregohet, Çavez e ka bërë të qartë se formula e tij funksionon në çdo gjuhë./pcworldalbanian

LEXO EDHE:  OnePlus 8 Pro: Telefoni që Samsung i trembej më së shumti