Lajmet

Ç'do të ndodhë me MySQL?

Publikuar , 10 Nëntor 2009
0
Ç'do të ndodhë me MySQL?

Kaloi një javë tjetër dhe përsëri kemi lajme nga çështja Oracle e Komisionit europian: Këtë të ënë rradhë trupi regullator ka paraqittur kundërshtimine tij ndaj bashkimit të Oracle me Sun bazuar në dokumentacionin e Komisionit të Sigurisë dhe Shkëmbimit të Sun Microsystems. Programi database MySQL është e vetmja pikë problematike në këtë çështje.

Nga njëra anë Komisioni Europian tenton të vërë në dukje efektin negativ potencial që do të dishte bashkimi i MySQL me Oracle, por nga ana tjetër, kjo e fundit është përgjigjur me sqarimin se industria e programeve database nuk është monopol dhe se në treg ka dhe mjaft lojtarë të tjerë si IBM, Microsoft, Sybase si dhe tri distributorë të tjerë open source, prandaj bashkimi i dy kompanive në një situatë të tillë ëshhtë diçka që ndodh shpesh në ditët e sotme she asnjë ligj Amerikan apo Europian nuk është kundër këtij veprimi.

Komenti i Oracle qëndron, por vetëm në njëfarë mënyre – megjithë kompanitë e shumëta të përmendura, MySQL është pa dyshim më e spikatura ndër zgjidhjet open source ndërsa IBM e Microsoft ianë një përmasë më lart. Ky është vetëm fillimi i një çështjeje të cilën shpresojmë ta shikojmë shpejt të zgjidhur dhe në mënyrën më të mirë për konsumatorët.

 

LEXO EDHE:  Instagram e bën të detyrueshme deklarimin e moshës