Blog

Çfarë e shqetëson Bill Gates për 2022?

Nga: PCWorld
Publikuar , 27 Dhjetor 2021
Gates vë në dukje se Institucionet publike duhet të jenë lojtarë kryesorë në luftime si adresimi i ndryshimeve klimatike ose parandalimi i pandemisë së ardhshme. Por ata mund të bëjnë kaq shumë nëse njerëzit refuzojnë udhëzimet e tyre. Çfarë e shqetëson Bill Gates për 2022?

Në postimin e fundit të blogun të Gates, të titulluar “Arsyet për optimizëm pas një viti të vështirë”, ai njësoj si edhe në vitin që shkoi bëri parashikime të shumta, ku trajton çështje nga pandemia Covid deri në ngritjen e metaverses. Megjithatë ndërmjet gjithë çështjeve, Bill Gates gjen një moment për të folur për atë që ai e quan “Një nga çështjet për të cilat jam më i shqetësuar për të shkuar në vitin 2022”.

Këtu Gates vë në dukje se Institucionet publike duhet të jenë lojtarë kryesorë në luftime si adresimi i ndryshimeve klimatike ose parandalimi i pandemisë së ardhshme. Por ata mund të bëjnë kaq shumë nëse njerëzit refuzojnë udhëzimet e tyre.

“Nëse njerëzit tuaj nuk ju besojnë, ata nuk do të mbështesin iniciativat e reja të mëdha,” thotë Gates. “Dhe kur shfaqet një krizë e madhe, ata kanë më pak gjasa të ndjekin udhëzimet e nevojshme për të përballuar stuhinë.”

Kjo teori e Gates përforcohet në rastet e goditjes së: keqinformimi i Covid është përhapur si në SHBA ashtu edhe në pjesën tjetër të botës, duke penguar shkallën e vaksinimit të vendit dhe në fund të fundit duke vonuar fundin e pandemisë. Hulumtimi i Qendrës Kërkimore Pew nga koha para Covid-it vërtetoi të njëjtën gjë.

Në një sondazh të vitit 2019 me të rriturit amerikanë, 75% e të anketuarve thanë se besimi i bashkëqytetarëve të tyre në qeverinë federale po zvogëlohej. Një tjetër studim tregoi se 64% e anketuesve thanë se gjithashtu besimi i amerikanëve me njëri-tjetrin po tkurret dhe rreth katër në dhjetë të anketuar menduan se mosbesimi e bënte më të vështirë trajtimin e çështjeve si kujdesi shëndetësor, imigracioni dhe dhuna.

LEXO EDHE:  Galaxy S21 Ultra: A është mbreti i ri i smartfonëve?

Gates ne blogun e tij vuri në dukje se ciklet e lajmeve 24-orëshe, titujt e stimuluar politikisht dhe mediat sociale kanë luajtur secili një rol në rritjen e ndarjes midis njerëzve dhe se qeveritë mund të kenë nevojë të rregullojnë platformat online për të shpërndarë në mënyrë efektive dezinformimin.

Disa ligjvënës në Uashington D.C e kanë vendosur këtë çështje në fokusin e tyre kryesor. Në tetor, ish-inxhinieri i Facebook, Frances Haugen dëshmoi para një komisioni të Senatit për “krizën” e dezinformimit të kompanisë.

Gates shprehu shqetësimin se pa ndërhyrje të shpejtë, amerikanët mund të kenë më shumë gjasa për të zgjedhur politikanë që shprehin publikisht dhe inkurajojnë mosbesimin, gjë që do të ndikoj në zhgënjimin e mëtejshëm të njerëzve. /PCWorld Albanian