Biznes

Çfarë është e Hëna Kibernetike?

Nga: PCWorld
Publikuar , 29 Nëntor 2021
Sipas Shop.org, 77 % e shitësve me pakicë në internet thanë se shitjet e tyre u rritën ndjeshëm të hënën pas Ditës së Falënderimeve, një prirje që po shkakton zbritje dhe promovime serioze në internet në Cyber Monday ​​këtë vit (2005). Çfarë është e Hëna Kibernetike?

E Hëna Kibernetike, ose siç njihet ndryshe Cyber ​​Monday është një term marketingu për transaksionet e tregtisë elektronike të hënën pas Ditës së Falënderimeve në Shtetet e Bashkuara. Ai u krijua nga shitësit me pakicë për të inkurajuar njerëzit të blejnë në internet.

Termi u krijua nga Ellen Davis e Federatës Kombëtare të Shitjes me Pakicë dhe Scott Silverman dhe bëri debutimin e tij më 28 nëntor 2005, në një deklaratë për shtyp të Shop.org të titulluar “Cyber Monday” duke u bërë shpejt një nga ditët më të mëdha të blerjeve në internet të Vitit.

Cyber ​​Monday është bërë ekuivalenti online i Black Friday dhe ofron një mënyrë për faqet e internetit më të vogla të shitjes me pakicë për të konkurruar me faqe më të mëdha. Që nga fillimi i tij, ai është bërë një term marketingu ndërkombëtar i përdorur nga shitësit me pakicë në internet në të gjithë botën.

Sipas Shop.org, 77 % e shitësve me pakicë në internet thanë se shitjet e tyre u rritën ndjeshëm të hënën pas Ditës së Falënderimeve, një prirje që po shkakton zbritje dhe promovime serioze në internet në Cyber Monday ​​këtë vit (2005).

Cyber Monday është dita e vetme në vit ku blerësit mund të blejnë diçka online me një çmim të arsyeshëm ose që mund t’u pëlqejë atyre. Ulje të tilla mund të ndodhin vetëm për festat e fundvitit, prandaj sugjerohet që blerjet online të bëhen këtë ditë.

LEXO EDHE:  Tesla premton të sjellë platformën e lojërave Steam në makinat e saj elektrike