Blog

Çfarë është rezolucioni fotografik? (Infografik)

Publikuar , 26 Mars 2016
0
Çfarë është rezolucioni fotografik? (Infografik)

PhotoResInfoFeat-644x373Me shumë gjasa mund të keni vizituar një dyqan kamerash dhe mund të jeni përfshirë një konfuzion nga të gjithë ato numra të cilët janë esenciale për një produkt të tillë. “Kjo kamera ka një sensor 12 megapiksel, ndërsa kjo tjetra 18 megapiksel, pse e para kushton më shumë se e dyta?”

Në të vërtetë rezolucionet fotografike janë të ngatërrueshme për masat. Këto shifra i dëgjojmë shpesh por në të shumtën e rasteve nuk ja kemi idenë se çfarë do të thotë. Infografiku mëposhtë kërkon që të mënjanojë gjithë këtë konfuzion dduke ofruar një panoramë të përgjithshme drejt kuptimit të rezolucioneve të imazheve. (PCWorld Albanian)

parrotprintcanvas

PhotoResolutionsInfo-768x5429

LEXO EDHE:  Google Maps do të njoftojë përdoruesit rreth kufizimeve të udhëtimeve për shkak të Covid-19