Lajmet

Çfarë iu ndodh llogarive të përdoruesve kur ata ndërrojnë jetë (Infografik)

Publikuar , 05 Korrik 2014
0
Çfarë iu ndodh llogarive të përdoruesve kur ata ndërrojnë jetë (Infografik)

791222113175078184Askush nga ne nuk e do vdekjen e as nuk duam ta mendojmë vdekjen e ndonjë personi të dashur, por vdekja është një gjë për të cilën është me “rëndësi” të përgatitemi. Kur bëhet fjalë për të, ju nuk doni të bllokoheni duke provuar në futjen e llogarisë në Gmail ose Facebook të personit tuaj të dashur për të ndalur shërbimet. Ky grafik shfaq se çka keni zgjedhur dhe për çka ju dhe të dashurit e juaj kanë gati.

Këtu mund të shihni një platformë të mirë për menaxhim të informacioneve për ta përdorur në rast të vdekjes ose rasteve emergjente dhe pjesë e asaj platforme janë edhe llogaritë dhe fjalëkalimet e tyre. Nëse i keni vendosur në një vend të cilin mund ta shfrytëzojnë personat e dashur, atëherë mund të ju ndihmojë në mbylljen e llogarive tuaja – ose të paktën, të fitoni qasje në to në mënyrë që secili që ka nevojë ta dijë që ju jeni në spital ose përndryshe, të flisni për vetveten. Pa ato llogari, të dashurit duhet zakonisht të dërgojnë certifikatat e vdekjes (për të cilin dërgim duhet harxhuar para), vërtetimi për marrëdhënie, vërtetimi për identitetin e tyre dhe gjëra të tjera – dhe më pas duhet të kalojnë javë ose muaj për të fituar qasjen që ata e duan.

Më së miri është të përgatitesh. Infografiku i mëposhtëm, nga Webpage FX, tregon se çfarë ndodhë me llogaritë në Gmail, Facebook, Twitter dhe llogari të tjera kur poseduesi i tyre ndërron jetë dhe çfarë kërkojnë këto kompani nga të afërmit për të fituar qasje. (PCWorld Albanian)

791222113324397352

LEXO EDHE:  Sa e përdorin teknologjinë dhe internetin kompanitë në Shqipëri