Lajmet

Chrome 59 në Android hap faqet deri në 20% më shpejt

Publikuar , 09 Qershor 2017
0
Falë një përmirësimi të motorit Javascript, uebfaqet do të hapen më shpejt dhe përdorin më pak memorje. Google thotë se Chrome tashmë hap faqet 10 deri në 20 % më shpejt sesa më parë. Chrome 59 në Android hap faqet deri në 20% më shpejt Photo Source: Android Pit

Google përditësoi shfletuesin Chrome në versionin 59 jo vetëm në desktop por edhe në Android ku nuk mungonin surprizat siç është standarti WD-40.

Falë një përmirësimi të motorit Javascript, uebfaqet do të hapen më shpejt dhe përdorin më pak memorje. Google thotë se Chrome tashmë hap faqet 10 deri në 20 % më shpejt sesa më parë.

Përveç rritjes së performancës, adresimin të stabilitetit dhe arnimeve të sigurisë, një tjetër e re në këtë version është mbështetja e plotë për PNG-të e animuara. Apple dhe Mozilla kanë mbështetur këtë format prej kohësh në iMessage dhe Firefox Apps.

Ky standart është rritur bujshëm dhe pritet të adoptohet edhe më tepër nga shfletuesit e tjerë.

Por ajo që u intereson më shumë përdoruesve është bllokuesi i integruar i reklamave. Qëndrimi i Google tashmë është i njohur, për sa kohë reklamat nuk kanë përmbajtje ofenduese, ato nuk do të bllokohen. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Procesori i parë për smartfonët thyen barrierën 3Ghz