Lajmet

ComboBox, konferenca e parë rinore e Klubit të Inovacionit pjesë e strukturave të FRESSH

Publikuar , 08 Shkurt 2018
0
Si konkluzion, qëllimi i konferencës përveçse një rrëfim “know how” nga panelistët, ishte njohja dhe parapërgatitja e një Klubi Inovativ më përfshirjen e gjithë profesionistëve dhe të pasionuarve të fushës ICT ComboBox, konferenca e parë rinore e Klubit të Inovacionit pjesë e strukturave të FRESSH

#ComboBox është konferenca e pare rinore organizuar nga Klubi i Inovacionit, pjesë e strukturave të FRESSH. Në vetvete #ComboBox synon të hapë siparin e një serë aktivitetesh në fushën ICT për të rinjtë.

Kjo Konference u zhvillua përgjatë dy ditëve, përkatësisht 3 dhe 4 Shkurt. Me prezencën e disa prej emrave më të rëndësishëm të sektorit ICT si:

Erton Graceni – Drejtues Ekzekutiv i Qendrës “Protik”,
Arbjan Mazniku – Nënkryetar i Bashkisë Tiranë,
Kushtrim Shala– Themelues i konkursit mbarëshqiptarë ICT Awards,
Tomi Kallanxhi – Themeluesi i Big Media Expert dhe iniciator i shumë start up-eve,
Romina Kostani – Përfaqësuese e Portali E- Albania.
Genti Selenica – Themelues i Baboon
Ermir Papadhimitri – CEO i ATIS shpk
Alban Kosova – CTO i Baboon dhe bashkëthemelues i BuyToAmerica
Ergest Nako – Bashkëthemelues i Garazh
Erion Nako – Ekspert ICT dhe Key Speaker i #ComboBox për Design Thinking Steps

Tema kryesore e konferencës ishte Punësimi vs Vetëpunësimi, si një nga sfidat vetjake të studentëve apo të sapo diplomuarëve në fushën ICT. Ndër të tjera, të ftuarit u ndalën dhe në eksperiencat personale, peripecitë e fillimeve për secilin dhe formulën e tyre të suksesit.

Gjithë debati u zhvillua në formën e një diskutimi Round Table, ku jo pak here të ftuarit kishin përplasje idesh, duke vërtetuar kështu që nuk ekziston vetëm një mënyrë për t’ia dale mbanë në këtë fushë. Çka e bëri edhe më interesante konferencën ishin interesi i pjesëmarrësve që nuk u kufizuan në pyetje kundrejt panelistëve shpesh here duke vendosur në vështirësi të ftuarit.

Në fund u zhvillua një workshop në kuadër të Team Building Challenges, me përfshirjen e gjithë pjesëmarrësve të konferencës.

Si konkluzion, qëllimi i konferencës përveçse një rrëfim “know how” nga panelistët, ishte njohja dhe parapërgatitja e një Klubi Inovativ më përfshirjen e gjithë profesionistëve dhe të pasionuarve të fushës ICT për të ndërmarrë nisma edhe më të mëdha që finalizojnë projekte të rëndësishme.

LEXO EDHE:  Produktet teknologjike që bënë diferencën dekadën e fundit