Lajmet

Cortana mbërrin në iOS dhe Android. Windows 10 do të shërbejë si urë lidhëse

Publikuar , 27 Maj 2015
Cortana mbërrin në iOS dhe Android. Windows 10 do të shërbejë si urë lidhëse

cortanaandroid-100587059-large

Microsoft po u jep përdoruesve të një iPhone apo telefoni Android, një asistent të ri dixhital. Bëhet fjalë për Cortana i cili do të jetë i disponueshëm në iOS dhe Android si një aplikacion veçmas.

Natyrisht që nuk do të ketë të njëjtin integrim siç ndodh me telefonët Windows. Por dobitë janë të shumta gjithësesi. Përshembull, lehtësisht mund të caktoni një përkujtues nga kompjuteri juaj Windows 10 dhe më pas të njoftoheni në iPhone dhe Android.

win10companion-100587060-large

Po për çfarë do të shërbejë ky asisten dixhital? Cortana në Android dhe iPhone do ti mësojë përdoruesve si të ruajnë fotot, muzikën në OneDrive. Pra Cortana do të shërbejë si këshilltari juaj personal. Një version beta i aplikacionit në platformat respektive është i mundshëm nga fundi i muajit Qershor ndërsa për iPhone nga fundi i vitit.

Në të vërtetë transferimi i Cortana në Android dhe iOS ka qenë i pashmangshëm. Nuk është aspak çudi që Microsoft po përpiqet të ofrojë shërbimet e saj në çdo platformë përfshi

LEXO EDHE:  Fundi i 2020 ishte plot rekorde për Apple