Harduer

D. Light lëshon një fener të lirë solar për të lehtësuar studimin

Publikuar , 19 Maj 2011
0
D. Light lëshon një fener të lirë solar për të lehtësuar studimin

Disa vite më parë, D.Light, një nism që filloi si projekt në shkollën e dizajnit të Stanfordit, lajmëroi që ka krijuar fenerin solar më të lirë në botë. Për ju, me dritat tuaja elektrike, kjo gjë nuk ju duket si e nevojshme. Për çdokënd që përdor vajguri (dhe të gjithë fenerët e ngjashëm) për ndriçim, është një mundësi shumë e mirë. Kjo vegël është e dizajnuar për t’i ndihmuar veçanërisht studentët.

Cilësia është subjektive, por mund të mëtojmë që ndërmarrja, e cila është rikthyer nga investuesit duke përfshirë Acumen Fund dhe Draper Fisher Jurvetsion

Ky fener, i quajtur S1, kushton më pak se 8 dollarë dhe ofron ndriçim deri në katër orë, nëse është mbushur gjatë një dite. Vegla është e fortë dhe e ndritshme.

Kush do ta përdorë këtë pajisje? Çdokush që ka nevojë për një qasje të lirë për të mundësuar ndriçimin – duke përfshirë studentët. Në një analizënëIndi, secili studentë nga 275 të tillë që janë pyetur, janë përgjigjur që ata rregullisht kanë studiuar me D.Light S1. Të gjithë studentët lajmëruan që kishin rritje të cilësisë, ajrit më të pastër në shtëpitë e tre dhe zvogëlim të rrezikut nga zjarri./pcworldalbanian

 

LEXO EDHE:  Një teknologji e re ekrani do të dyfishojë jetëgjatësinë e baterisë së smartfonëve