Blog

Danimarka rishikon 10,700 vendime gjykate për shkak të dhënave të gabuara nga kompanitë celulare

Nga: PCWorld Albanian
Publikuar , 23 Gusht 2019
E para kishte të bënte me mënyrën sesi të dhënat nga kompanitë celulare konvertohen në provë nga Policia Daneze ndërsa e dyta është si rezultat i lidhjes të telefonëve celularë me antenat e gabuara celulare. Danimarka rishikon 10,700 vendime gjykate për shkak të dhënave të gabuara nga kompanitë celulare

Gabimet të dhënat e lokalizimit përmes valëve celulare bënë që autoritetet Daneze të rishikonin 10,700 vendime gjykate për të parë nëse të dhënat e gabuara përdorur si prova kanë çuar në vendime të padrejta.

Problemet me të dhënat e vendndodhjes datojnë që prej 2012 dhe ishin si rezultat i dy keqfunksionimeve.

E para kishte të bënte me mënyrën sesi të dhënat nga kompanitë celulare konvertohen në provë nga Policia Daneze ndërsa e dyta është si rezultat i lidhjes të telefonëve celularë me antenat e gabuara celulare.

Rastet ku të dhënat e gabuara u paraqitën ishin një faktor kyç në vendime. Problemet e shfaqura në Danimarkë mund të vënë në dyshim përdorimin e lokalizimit të kompanive celulare në rastet e ardhshme.

Zakonisht avokatët dhe gjykatësit nuk i vënë në dyshim të dhënat sepse mendojnë sepse janë të sakta. Shoqata Daneze e Industrisë së Telekomunikacionit tha se policia duhet të mendohet dy herë përpara se të përdori të dhënat celulare sepse kompanitë e telekomunikacionit bëjnë rrjete celulare dhe jo sisteme mbikëqyrjeje. /PCWorld Albanian

LEXO EDHE:  Pagesat me kartë në dyqane rriten me 50% gjatë pandemisë