Harduer

Dell sjellë Latitude Z me mbushje pa tela

Publikuar , 29 Shtator 2009
0
Dell sjellë Latitude Z me mbushje pa tela

Latitude Z me madhësi 16 inç gjithashtu veçohet me një ekran të definicionit të lartë WLED (1600 x 900 piksela), së bashku me një kamerë 2 megapiksel që i lejon përdoruesit me lehtësi të skanojnë kartelat e biznesit dhe të kopjojnë dokumente. Përveç kësaj Latitude Z përkrah WLAN, Bluetooth dhe 3G WWAN si mundësi opsionale.

Sipas Dell, Latitude Z i fuqizuar nga procesori Intel Core 2 Duo është i drejtuar kah edukatorët, avokatët dhe profesionistët kreativ.

“Dell Latitude Z kombinon një dizajn të hollë dhe të lehtë me funksionalitet të mbushur me veçori”, shpjegoi Michael Keithley, nga Creative Artists Agency CIO.

“Me mundësi për dy SSD, kamerë të integruar,  mikrofon, ekran të jashtëzakonshëm, etj, ky laptop ka pothuajse çdo gjë që do të dëshironit nga një laptop mobil “all-in-one”.

Megjithatë, nuk është secili i gatshëm për të marrë në duar një Latitude Zz për shkak se ai bart një çmim vërtetë të lartë prej 2.000 dollarë. Në fakt, kolegu ynë nga PC World Jared Newman, ka kritikuar mbushësin pa tela të Latitude, duke e përshkruar si një gjest të thatë për të bërë bujë.

“Mbushësi pa tela i Dell Latitude Z mund të ofrojë një liri për një grup njerëzisht që urrejnë kabllot e rrymës, por për pjesën tjetër, është një gjest i thatë për të bërë bujë, të cilin shumica e përdoruesve nuk do ta përdorin” tha Newman.

“Për këto privilegje, ju duhet të paguani përveç 2.000 dollarëve për Latitude Z edhe 200 dollarë shtesë. Për këto to holla, me më qejf do të blija një apo dy kabllo të rrymës, dhe do t’i vendosja në vende ku e përdor më së shumti laptopin tim” përfundoi ai.

LEXO EDHE:  Pas gjashtë vitesh pritje Apple sjell modelet e reja Mac Pro dhe kushtojnë një pasuri