Biznes

Dell do të blejë Perot Systems për 3.9 miliardë dollarë

Publikuar , 21 Shtator 2009
0
Dell do të blejë Perot Systems për 3.9 miliardë dollarë

Dy kompanitë pritet të ofrojnë një bashkësi të gjerë të shërbimeve dhe të pakove IT, duke zgjeruar punën e Perot Systems dhe shitjen e sistemeve kompjuterike Dell tek konsumatorët shtesë nga Perot.

“Kjo në mënyrë të theksuar zgjeron aftësitë ndërmarrëse të Dell dhe e bënë fuqinë e Perot Systems të pranishme tek më shumë konsumatorë anembanë botës” tha shefi ekzekutiv i Dell, Michael Dell. “Do të ketë efikasitet të lartë nga kombinimi i dy kompanive, por blerja ka kuptim edhe më të madh për shkak të rrugëve të qarta dhe të ngjashme të bizneseve tona”.

Perot Systems, e formuar nga Ross Perot, ofron shërbime IT dhe zgjidhje biznesi për konsumatorë në kujdesin shëndetësor, qeveri, prodhim, banka dhe sigurim. Kompania ka ndërtuar një bazë të madhe të konsumatorëve në Amerikën Veriore, Evropë dhe në Lindjen e Mesme, Afrikë dhe Azi.

“Lajmërimi i bërë gjatë ditës së sotme është hapi i ardhshëm në formalizmin e një marrëdhënie që ka qenë e pranishme për një kohë të gjatë” tha drejtori i Perot, Ross Perot Jr. “Kur babai im formoi Perot Systems ai ka parashikuar një lider global të teknologjisë informative. Dell i ri dhe i zgjeruar ndërtohet në atë premtim dhe në suksesin e saj, duke marrë përsipër ekspertizën e Perot System në më shumë konsumatorë”.

Nën këtë marrëveshje, prodhuesi i kompjuterëve dhe serverëve Dell do të marrë përsipër shumicën e aksioneve të Perot Systems për një vlerë prej 30$ për aksion. Duke pasur parasysh aprovimet nga qeveria, marrëveshja pritet të finalizohet në çerekun fiskal nëntor-janar të kompanisë Dell.

Në momentin që kompletohet marrëveshja, Perot Systems do të bëhet njësia e shërbimeve të Del, që do të udhëhiqet nga Peter Altabef, shef ekzekutiv momental i Perot Systems. Ross Perot Jr. Pritet të konsiderohet për një vend në bordin e drejtorëve të Dell.

LEXO EDHE:  Libra nuk do të jetë e disponueshme derisa autoritetet të jenë kënaqura tha Facebook

Lajmet e fundit>