Biznes

Departamenti i drejtësisë miraton marrëveshjen Oracle-Sun

Publikuar , 21 Gusht 2009
0
Departamenti i drejtësisë miraton marrëveshjen Oracle-Sun

Përpjekjet për të blerë Sun ishin shpalosur për herë të parë në prill, dhe me këtë rast kanë aprovuar blerjen me 16 korrik, por marrëveshja ka qenë nën vrojtime të rregullativës së antitrustit të DOJ (Departamentit të Drejtësisë). Në bazë të një raporti nga Wall Street Journal, sipas një avokati nga Oracle, DOJ ka pasur nevojë për më shumë kohë për të rishikuar një çështje mbi të drejtat e licencimit të Java-s.

Tash pasi është larguar nga rruga Departamenti i Drejtësisë, Oracle ende duhet të përballet me disa pengesa tjera para se të drejtohet për në binar marrëveshja. Blerja është temë e disa kushteve tjera specifike dhe duhet të fitojë miratimin edhe të rregullatorit Evropian, i cili thuhet se do të rëndohet me një opsion shtesë në shtatorë.

LEXO EDHE:  Kriptomonedha më e madhe në botë Bitcoin drejt në momenti historik