Lajmet

Dërgoni satelitin tuaj në gjithësi

Publikuar , 11 Tetor 2011
0
Dërgoni satelitin tuaj në gjithësi

Ai dhe disa bashkëpunëtorë kanë krijuar një satelit DIY të quajtur Sprite, të cilin Manchester po e quan “anijen kozmike më të vogël në botë”. Njësia ka madhësinë edisa vulave postare dhe përmban në vete qeliza solare, një radio-transmetues dhe një mikrokontroller në një çip të vetëm të silikonit. 

Caku i Manchester? Ai po synon të grumbulloj30,000 dollarë në Kickstarter në mënyrë që të arrij të dërgojë Sprites në gjithësi si mundësi për të demonstruar se ata mund të lansohen dhe operohen. Për ata që shqetësohen rreth mbeturinave në gjithësi, sateliti do të lansohet vetëm në një orbitë të ultë në mënyrë që të rifutet në atmosferën e Tokës vetëm disa ditë pas lansimit. Gjersa versioni i parë i satelitit nuk mund të bëjë shumë më shumë sesa transmetimin e disa të dhënave hyrëse, Manchester shpreson se ky është hapi i parë drejt demokratizimit të qasjes në gjithësi. 

I diplomuari në Cornell nuk është i vetmi me ambicie satelitore. Një tjetër shkencëtar, Kosta Grammatis, përmes projektit të tij është duke tentuar të grumbulloj të holla për të blerë një satelit të “pensionuar” që do të mund të shërbente për t’ju ofruar njerëzve qasje në internet. /pcworldalbanian

LEXO EDHE:  Merrni informacionet më të fundit rreth koronavirusit me një bot komunikimi Facebook Messenger