Softuer

Direct3D 10 dhe 11 API tani mbështeten nga Linux përmës Gallium3D

Publikuar , 29 Shtator 2010
0
Direct3D 10 dhe 11 API tani mbështeten nga Linux përmës Gallium3D

Zhvilluesi i këtij kodi të ri Luca Barbieri ka për të thënë shumë rreth Direct3D përballë OpenGL, i cili mund tu shkaktojë probleme disa avokatëve të Open Source: “ Duke falemnderuar përzemërsisht dizajnerët nga Scratch, Direct3D 10/11 API janë shumë më të mira sesa OpenGL dhe mund të mbështeten me qëllim të madhësisë së kodeve dhe kohës së zhvillimit”.
Pastaj duke thënë se pse Direct3D do të bëhet grafikë e zgjedhjes së API, kur është duke u zhvilluar për Linux, Luca vazhdoi duke thënë se “ Arritja dhe implementimi i Direct3D 10/11 është thelbësisht duke u bërë edhe më i shpejtë dhe më i besueshëm se sa implementimi OpenGL, duke ju falemnderuar API-së dhe përkushtimit të madh të punës për krijimin e këtij aplikacioni, ai do të mund të shfaqet edhe para kohës”.

Pra siç u kuptua, Wine ende nuk ka mundësi të marrë avantazh në këtë zhvillim të ri, por ashtu siq është, ju mund të kaloni atë dhe të filloni programinin e aplikacionit Linux 3D duke përdorur Mesa dhe udhëzimet e Direct3D.

LEXO EDHE:  iOS 14 do të ndryshojë mënyrën sesi përdorni iPhone