Biznes

Dita e parë e tregtimit të Spotify do të jetë në datën 3 Prill

Publikuar , 18 Mars 2018
0
Kompania ka pranuar se tregtia mund të ketë disa ulje dhe ngritje të egra gjatë atyre ditëve të para kur tregu përpiqet të arrijë një konsensus se sa është vlera për të cilën Spotify vlen. Dita e parë e tregtimit të Spotify do të jetë në datën 3 Prill

Spotify do të fillojë shitjen e aksioneve të tij direkt tek njerëzit më 3 Prill në atë që është e sigurtë se do të jetë një ditë e parë e paqëndrueshme dhe interesante e tregtimit të kompanisë muzikore.

Spotify zbuloi datën të enjten në “Investor Day”, një version i  hapur ndaj publikut, në rrugë, që në mënyrë tipike fillon një ofertë publike fillestare.

Spotify, megjithatë, po heq dorë nga një IPO tradicionale – në të cilën aksionet shiten përpara ditës së hapjes për disa investitorë institucionalë – dhe ekzekutimin e një “liste të drejtpërdrejtë” të re në të cilën aksionet e kompanisë shiten drejtpërdrejt për mbledhësit e aksioneve.

Kompania ka pranuar se tregtia mund të ketë disa ulje dhe ngritje të egra gjatë atyre ditëve të para kur tregu përpiqet të arrijë një konsensus se sa është vlera për të cilën Spotify vlen.

Por kompani të tjera shumë të vlerësuara po ndjekin me vëmendje performancën e zgjeruar të Spotify për të parë nëse një kompani mund të rënditet suksesshëm pa tarifat dhe ngulmimin e ashpër të bankierëve.

Tregtia e një tjetër IPO të shumëpritur për fillimin e vitit 2018, Dropbox, pritet të fillojë në fund të javës së ardhshme. /CIO Albanian

LEXO EDHE:  Spotify 130 milion abonentë me pagesë

Tags >

spotify